[BOK] Axel von Fersen och drottning Marie Antoinette

Axel von Fersen och drottning Marie Antoinette – Margareta Beckman

”Det här är första gången någonsin som en forskare har fått tillstånd från franska riksarkivet att läsa Marie-Antoinettes kärleksbrev i original. Det har gjort att det är en annan bild än den gängse som här framträder av den legendariska drottningen. Margareta Beckman har lyckats tränga bakom karikatyrbilden och drottningvärdigheten och hittat kvinnan Marie-Antoinette.” (Adlibris)

Hmm… den här boken tänkte jag köpa. Jag är rätt glad att jag inte gjorde det, utan att jag fick tag i den via Bookcrossing istället.

Jag hade rätt höga förväntningar, här var en författare som fått komma till franska riksarkivet och titta på breven, på riktigt! Men jag tycker inte att det gav så mycket nytt, tvärtom känns boken väldigt tunn och jag fick egentligen inte reda på något jag inte visste sedan tidigare. Nog hade jag väntat mig någon sorts ”avslöjande”. Men inte, det blev mest ett stort *gäsp*.

Jag fattar inte riktigt vad som skiljer den här från alla andra böcker som berättat den här historien.  Trist, och jag är glad att jag inte la en massa pengar på den.

Vill man läsa en bok om Marie Antoinette tycker jag att man kan välja den här istället, den håller jag på att läsa just nu.

2 svar till “[BOK] Axel von Fersen och drottning Marie Antoinette

  1. Ämnet är kanske redan alldeles för uttömt, det har ju skrivits flera böcker om förhållandet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s