Om mig

Gealach = ”måne” på iriska. Har använt det namnet i hur många år som helst, så det får hänga kvar ett tag till 🙂

Jag gillar inte att skriva presentationer, så det blir ingen riktig sådan här.

Men ett par saker ska jag tala om i alla fall.

Det finns ingen bild på mig här, de som känner mig vet hur jag ser ut, resten får gissa 😀

Jag förhandsgranskar alla kommentarer, eftersom jag inte vill att folk använder min blogg som anslagstavla för sin egen. Man ska i alla fall ha reagerat på det jag skriver, inte bara säga ”Hej, titta in i min blogg”.

Man måste inte hålla med om det jag säger. Men man ska visa sitt icke-medhåll på ett civiliserat sätt. Att säga att jag är dum i huvudet eller ful är inte vettiga motargument.

Det är upp till dig att läsa vad jag skriver eller låta bli, inte upp till mig att gissa vad du vill läsa. Alltså är det inte mitt ansvar om du tycker att ditt besök på min blogg är slöseri med tid.

[REKLAM]Förresten, ni vet väl att bloggen har en egen Facebooksida?[/REKLAM]

18 svar till “Om mig

 1. Gillar dina åsikter om kommentarer! Det är verkligen inte kul när personer bara gör reklam för bloggar eller skriver taskiga saker!

 2. Tack för en trevlig stunds läsning här på bloggen.
  Jag gillade särskilt nyckelringarna.

 3. Kloka argument. Håller helt med.

 4. Ping: 2010 in review | Gealachs Blogg

 5. Härliga argument och helt rätt 🙂

 6. Hej!
  Brukar inte skriva kommentarer men kände bara att jag var tvungen! Jag känner igen mig i det du skriver angående litteratursnobbar. Visst, en del böcker kanske inte är skrivna med världens bästa språk eller så, men de kan ju innehålla så mycket annat, bättre. Jag älskar Dan Browns böcker och eftersom du också verkar gilla fakta/historia/fiction så borde du gilla min blogg.

  Hälsningar Linda

 7. Hej!
  Fin och intressant blogg du har – men, en sak förstår jag inte, varför är du också med i Facebook (som jag själv avskyr efter tidigare användning)???
  Berätta – jag kanske blir litet klokare då 🙂

  • Tja, för mig är det ett praktiskt sätt att hålla kontakt med mina vänner och dela med mig av bilder och sådant. Lätt att bjuda in till fester och liknande också. Jag som inte gärna ringer tycker om att kommunicera på det sättet.

 8. Nyckelringarna, som Arne nämnde i ett inlägg, vad är det för något?
  Något som du slopat, eller?
  Nyfiken i en strut – haha – det är jag det 🙂

 9. (Skratt!). Ja, nu förstår jag Arnes kommentar – det var en kul bild 😀

 10. 18 maj 2010 skrev du ett inlägg med Bloggtips hänvisande till Truls värld. Då kom jag på att jag kanske skulle kunna fråga dig om Googles Blogspot, Blogger. Jag kan inte skriva kommentarer i sådana bloggar. Efter vad jag har förstått måste man ha ett Google-konto för att klara det. Det gick inte ens när jag provade med webläsaren Chrome. Google är ett annat av mina (skämtsamt uttryck) hatobjekt. Enda sättet att kommentera i blogspot är som anonym, tror jag. Har du några synpunkter på det här?

  • Det är faktiskt rätt knepigt att kommentera i de bloggarna, därav att jag valde att själv ha min blogg på WordPress när jag bytte från blogg.se för ett par år sedan. Det går utan Googlekonto också, men ofta får man upp felmeddelanden när man försöker skicka kommentaren. Min erfarenhet säger att man kan få det att funka om man helt enkelt ignorerar felmeddelandet och bara försöker skicka igen. Det händer dock att det inte funkar heller. Skräpsystem, tycker jag, man missar säkert många kommentarer för att folk inte orkar krångla.

 11. Jag känner olust inför Google. Den organisationen lägger ner stora resurser för att följa och kolla vad vi har för oss på internet. Samtidigt ”stänger” den ute ”vanliga” användare från att ”ha koll” på blogspot-världen. Det känns som Google har skapat denna situation med avsikt. Jag ser några av mina gamla hemside/blogspot-vänners sidor men kan alltså inte kontakta dem. Från början hade jag själv en blogger-blogg. Lustigt nog gick det några gånger att få kontakt genom att skriva kommentar med ”anonym”-status. Just detta ”krångel” gör som du säger att blogspot-användarna antagligen förlorar många givande besökare. 😦

 12. Så här bra lyckades det på denna blogspot-blogg.
  anneliethunberg.blogspot.se/2012/06/nya-kameran.
  Waoow! Jättefina foton, det är alltid jättekul att ta närbilder, speciellt när de blir så här fina!
  http://macilane.wordpress.com
  Jag skriver alltså in min egen adress för att ”ta bort anonymiteten”. Inte dumt va? 😀

 13. Jag talar inte svenska, but I’m grateful you came by my blog. Best wishes!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s