Hittade ett recept på baksidan av jästpulverpaketet.
- 1 påse Kronjäst för matbröd (12 gram)
- 5 dl vatten
- 4 dl havregryn
- 11 dl vetemjöl special
- 1 msk strösocker (kan bytas ut mot 2 msk flytande honung)
- 2 tsk salt
Garnering: 1 ägg, 2 dl pumpafrön
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda torrjästen i mjölet. Tillsätt salt, strösocker, havregryn och sist vatten (40 grader, lire varmare än fingervarmt). Blanda till en slät deg. Låt jäsa på bordet i 30 minuter. Dela degen i 15 delar och forma till baguetter, ca 10 cm långa. Lägg baguetterna på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30-40 minuter. Pensla med ägg och strö över pumpafrön. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
Jag struntade i pumpafröna, för det var det enda jag inte hade hemma. Så här blev mitt resultat:
Ser himla gott ut. Fast jag tänker inte baka dom eftersom jäst och jag inte kommer överens. Det blir ALLTID fel, så nu har jag slutat försöka 😉
Åh! Gillar bröd med havregryn, så detta måste jag testa. 🙂
Ja, de var riktigt goda!