Cressida har somnat

Ikväll fick vår lilla marsvinsflicka Cressida somna in. Hon hade haft problem med urinsten sedan tidigare, och hade behandlats för det ett par gånger. Ikväll röntgades hon och vi fick veta att stenarna blivit större istället för mindre som vi hoppats på och de tryckte nu på njurarna så att hon hade ont och svårt att kissa.

Igår kväll blev hon passiv och ville inte äta annat än vissa småsaker.

Det är tomt här hemma, matte och husse är ledsna, men samtidigt lättade över att lillskruttan inte behöver ha ont längre.

Fyra år och tre och en halv månad blev hon. Kom till oss när hon var två månader, som omplaceringsdjur. Hon är mycket saknad.

cressidaFörsta bilden på lilla Cressida, tagen dagen efter att hon kom till oss 2010.

 

”Det finns en bro, Regnbågsbron, som förbinder Himlen och Jorden.

Där finns kullar och dalar med mjukt gräs, där våra älskade vänner leker tillsammans  hela dagarna. Där finns vattendrag med friskt vatten, massor av mat och solsken som håller dem varma. De gamla och sjuka djuren blir unga och friska igen, precis som vi minns dem i våra drömmar.

Djuren är glada och lyckliga, men de saknar någon som betydde mycket för dem, någon som blivit lämnad kvar.

Varje dag springer de och leker, tills den dagen kommer, då en av dem stannar upp och tittar bort i fjärran. Blicken skärps, öronen spetsas och plötsligt
flyger hon iväg över det gröna gräset. Hennes ben bär henne fortare och fortare tills hon återförenas med den hon älskar. Ni möts i en omfamning som
varar för evigt. Ditt ansikte blir kysst om och om igen, dina händer smeker hennes huvud som så många gånger förut och du tittar än en gång in i ögonen på ditt trogna husdjur som så länge saknats i ditt liv, men aldrig i ditt hjärta”

Sov gott, mattes lilla fluffprinsessa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s