Olika upplevelser

Ibland blir jag lite fascinerad över hur olika man kan uppfatta saker. Vi var i Barcelona i höstas och bodde på ett hotell som var helt OK, inte det bästa jag bott på, men absolut inte det sämsta. Rent, fräscht, bra sängar, gratis Wi-Fi som fungerade, etc. Vi hade absolut inget att klaga på. Nu gick jag in och kollade recensionerna på det hotellet, jag hade gett 4 av 5 i betyg, en person som var där några månader före oss har gett 1 av 5 och skriver att det var det värsta hotell personen bott på. Nu vet jag ju inte vad han eller hon var med om, men det känns inte som om vi pratar om samma ställe.

Det här är inte första gången jag läser så vitt skilda recensioner av samma ställe, jag kan inte låta bli att fascineras över hur man kan uppfatta det så olika.

Annonser

2 responses to “Olika upplevelser

  1. Detta är ett väldigt typiskt Tripadvisor-fenomen. Ibland undrar jag vad folk använder för måttstock. Vi bodde på ett jättefint hotell i Thailand med toppenservice och fina rum, och en del recensenter gav det låga poäng pga. att internet inte var gratis och pga. att ”kocken i frukostmatsalen bara gjorde omelett, ingen äggröra”. Ja jösses…

    • Jätteskumt! OK, att inte ha gratis Internet kan jag tänka mig ”drar ner” betyget lite idag, det är mer eller mindre förväntat, men inte skulle jag totalsåga något för det.

      Själv har jag rätt låga krav. Det ska vara rent och fräscht, det spelar ingen roll om det är lite slitet, bara det är rent. Jag vill ha eget badrum och jag vill känna att det är säkert att låsa dörren om mina saker och gå ut på stan. I övrigt är allt bonus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s