Recept på köttbullar

Det här kom jag på att jag inte lagt upp på bloggen. Det är i alla fall det köttbullsrecept maken och jag brukar laga till jul. Jag vill nog ha det lite oftare, för de är himla goda, och köttbullar kan man faktiskt äta när som helst.

  • 500 g blandfärs
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 2 st vitlökklyfta,
  • pressad
  • 1 st gul lök, liten
  • 1 msk smör
  • 1 st ägg
  • 2 msk olja, till steking

1. Blanda mjölk, ströbröd, salt, peppar, kummin, persilja och vitlök i en bunke.
2. Finhacka löken och fräs den mjuk och glansig i smör.
3. Blanda färsen väl med det svällda ströbrödet, löken och ägget.
4. Rulla köttbullar och lägg dem på oljade tallrikar.
5. Hetta upp en stekpanna, bryn snabbt olja med smör och för ner en omgång köttbullar i pannan. Skaka och vrid pannan över god värme så att köttbullarna rullar och blir brynta runtom och genomstekta.
6. Kyl de färdiga köttbullarna, de håller sig i kylen ca 5 dagar, frys annars in dem. Värm inför servering.

(Källa)

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s