Sötsur fläskkarré med grönsaksris och ägg

4 portioner


3 dl basmatiris
1 liten rödlök
1/2 paprika
1 msk olja
4 skivor benfri fläskkarré (à ca
125 g)
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
2 msk vatten
4 ägg
1 dl frysta ärter
1 liten burk majs (à ca 200 g)

  • Koka basmatiris enligt anvisning.
  • Skala, halvera och skär rödlök i strimlor. Dela, kärna ur och skär paprika i tärningar. Fräs lök och paprika i olja ca 1 minut. Lägg åt sidan.
  • Stek benfri fläskkarré ca 3 minuter på varje sida i olja. Krydda med salt och peppar. Häll på sweet chilisås, japansk soja och vatten. Låt koka ihop med köttet tills vätskan nästan kokat bort och börjat karamellisera, ca 5 minuter. Vänd köttet ett par gånger så att såsen täcker köttet väl.
  • Stek 4 ägg (för 4 port).
  • Skölj frysta ärter i kallt vatten. Tillsätt lök, paprika, ärter och liten burk majs i riset och blanda runt. Skär köttet i strimlor och servera med ris och ägg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s