Kikärtscurry

(Receptet kommer från Anne Wilsons ”Klassiska curryrätter”)

Ingredienser:

  • 2 lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk ghee eller olja
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk mald koriander
  • 2 x 439 g kikärtor på burk, avrunna
  • 400 g hela tomater på burk
  • 1 tsk garam masala

1. Skiva löken fint och pressa vitlöken. Hetta upp ghee eller olja i en traktörpanna (eller en gryta, som jag gjorde eftersom vi inte har någon sådan panna). Lägg i löken och vitlöken och bräsera under omrörning på medelvärme tills löken är mjuk.

2. Tillsätt chilipulver, salt, gurkmeja, spiskummin och koriander. Stek under omrörning i 7 minuter.

3. Tillsätt kikärtorna och tomaterna med spad, och rör om. Lägg på locket och låt sjuda på låg värme i 20 minuter. Rör om då och då.

4. Rör i garam masala. Låt sjuda under lock i 10 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s