Jordgubbsmuffins

Recept för 10 stora eller 15 små muffins

  • 100 g smör/margarin
  • 2 dl jordgubbar (färska eller frysta och upptinade, jag föredrar frysta, det blir saftigare)
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk koncentrerad, exotisk juice

Smält smöret/margarinet.

Skär jordgubbarna i småbitar.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda vetemjöl och bakpulver, rör ned det i äggsmeten. Tillsätt smör, jordgubbar och juice.

Fördela smeten i muffinspanna eller pappersformar, fyll till 3/4.

Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter, 225 grader.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s