Buffétips

Tre små trevliga rätter som är perfekta att servera på ett buffébord eller som förrätter.

Tunnbrödsrullar med skinka

De här skinkrullarna hör till mina favoriter.

De här är riktigt enkla att göra. Bred Philadephiaost på en skiva tunnbröd, lägg på några skivor rökt skinka, klipp gräslök över, rulla ihop och skär i så stora bitar som du vill ha. Klart!

Snittar med färskost

Rosta brödskivorna lätt, skär ut bitar med ett kakmått. Lägg på en klick av röran. Recept på 20 st:

  • 2 dl Kesella (som fått rinna av i ett kaffefilter i 1-2 timmar innan.
  • 1,5 krm salt
  • hackade valnötter
  • (rädisor som dekoration om man vill, jag hoppade över det)

Tarteletter med pesto och getost

Recept för 20 st:

 

  • 200 g smördeg (om man inte vill göra egen kan man köpa fryst deg och tina, det gjorde vi)
  • 3 msk pesto
  • 20 körsbärstomater, skurna i tre skivor vardera
  • 115 g. getost
  • salt och peppar
  • färsk basilika till garnering

Skär ut bitar ur degen med ett kakmått. Bred på lite pesto och lägg tre tomatskivor på varje bit. Smula getost över.

Grädda i 10 minuter i 200 grader. Garnera med färsk basilika.

(Källa: Alla tiders plockmat)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s