Konst i Stockholms tunnelbana

The Subway in Stockholm, Sweden Features Incredible Designs at Each Stop.

Under länken här ovanför finns några riktigt snygga bilder från olika tunnelbanestationer här i Stockholm. Många stationer är väldigt fina, men sedan finns det dessvärre sådana som inte har ett smack i form av konst heller. Vårby gård, där jag är uppväxt, har vad jag vet ingenting och finns det något är det oerhört subtilt. (Sedan är det ju så att på de här bilderna blir det mycket tydligare än vad det är när man faktiskt står där, morgontrött och sur och trängs med alla sina mot… jag menar, medtrafikanter. 😉 )

Det finns ju, eller har i alla fall funnits, guidade turer i tunnelbanan, tror att jag ska kolla upp ifall det fortfarande finns och följa med på någon.

I inledningen finns en länk till fina bilder från Paris tunnelbana också. Jag bodde ju i Paris ett år och hann så klart inte besöka alla stationer där, det är ju några fler än här hemma. Men några av dem skilde sig från mängden i alla fall, även om det bestående intrycket är ”vitt kakel”. Jag minns att jag flera gånger åkte för långt för att jag var försjunken i min bok och inte hann se vilken station vi kommit till. Här hemma behöver jag bara titta upp och kolla vad det är för färg på väggarna för att veta var jag är.

Enligt uppgift ska Bryssels tunnelbana ha inspirerats av Stockholms, men jag åkte bara en väldigt kort sträcka där och hann inte se någon konst alls.

Ett par egna bilder på tunnbanekonst från tidigare blogginlägg:

Kungsträdgården:

Hallonbergen:

Länk till sida om t-banekonsten på sl.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s