”Skolan tar stryk när barn tillåts vara gränslösa”

Debatt: Skolan tar stryk när barn tillåts vara gränslösa – Debatt – Göteborgs-Posten.

Ungefär vad jag också sagt sedan PISA-resultaten presenterades. Det handlar inte om att hänga politiker i allmänhet och Jan Björklund i synnerhet.

Krav ska ställas på alla parter, tycker jag. Problemet när man läser dessa eviga artiklar och diskussioner kring PISA är det inte så många som man skulle kunna önska som tittar på hur det faktiskt ser ut i klassrummet utan man tar den enkla vägen att vilja kasta skit på politiker istället för att undra varför det är kaos i klassrummet, det kan det nämligen vara oavsett hur stora grupper man har och hur läroplan och annat ser ut. Om barnen inte får uppförandekoder etc. hemifrån, hur ska då skolan kunna ge dem det om föräldrarna sedan inte står bakom utan skriker ”KRÄNKT!” så fort någon lärare haft mage att säga till deras lilla ängel att inte springa runt och skrika eller greja med mobilen i klassrummet?

Visst tror jag att de dåliga resultaten både kan vara ett resultat av politiska beslut och av ordningsproblemen, men när man väljer att bara titta åt det ena av dessa håll för att lösa problemen kommer de nog inte att lösas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s