[BOK] Barnflickan

Barnflickan – Hanna von Corswant

Det här var en riktigt obehaglig berättelse, som jag hittade av en slump när jag letade runt bland e-böckerna på bibliotekets hemsida.

Karin kommer som au pair till ett stort hur på den franska landsbygden. Hon har lämnat Sverige efter ett tragiskt dödsfall i familjen och tanken är att miljöombytet ska göra henne gott. Men ingenting blir som hon hoppats. Pojken hon skulle ta hand om sägs vara död och madame förnekar att tanken någonsin varit att Karin skulle vara barnflicka. 

Det är något som inte står rätt till i det ödsliga huset och om nätterna hör Karin hasande steg från den tillbommande översta våningen och musik från ventilen i sitt rum. 
Allt eftersom Karins oro växer, inser hon också att hon är helt ensam. Huset ligger ensligt, hon känner ingen och har inga pengar. Droppen blir när hon får håret avklippt i sömnen. Men när hon försöker ringa hem är det ingen som svarar. Varför har hon egentligen skickats iväg och hur ska hon ta sig där ifrån? (adlibris)

Allt är jättemärkligt redan från början. Man anar att det inte riktigt ligger till så som Karin beskriver det. Vartefter får vi också koll på hennes familj, mormodern och sedan mamman, som vårdas på mentalsjukhus. Men vem är det egentligen som är sjuk? Vad är sant av allt som händer?

Det är möjligt att jag missat någon detalj, men jag kan i alla fall inte svara riktigt på hur det hela hänger ihop. Märkligt och läskigt var det i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s