[BOK] En liten hattaffär på hörnet

En liten hattaffär på hörnet – Marita Conlon-McKenna

När Ellie Matthews mamma dör står hon plötsligt som ensam ansvarig för hennes gamla hattaffär i hjärtat av Dublin. Men förändringens vindar blåser över Irland och hattbranschen är onekligen ett osäkert kort – vem köper egentligen en hatt i dag? Dessutom vill ett företagskonglomerat riva alla butikerna på gatan för att bygga en stor galleria, och Ellie måste bestämma sig: Ska hon följa i sin mors fotspår eller ska hon acceptera det generösa erbjudandet och sälja? 

Trots att den stilige advokaten Neil Harrington avråder henne bestämmer hon sig slutligen för att våga ta språnget och behålla affären, och intresset visar sig vara oväntat stort för hennes unika design. (adlibris)

En Bookcrossingbok som följde med hem för ett tag sedan. En gullig liten historia, men tyvärr kändes språket emellanåt lite ”torrt”, vilket gjorde att det var svårt att helt engagera sig i den. Visserligen ville jag veta hur det skulle gå med butiken och det var tillräckligt intressant för att jag skulle läsa ut den, men det var ändå något som gjorde att jag inte fångades helt. Det var egentligen inget som drev berättelsen framåt, mer än kanske just undran över vad som skulle hända med butiken.

Sedan var det så klart kul att föreställa sig hur alla dessa tjusiga hattar såg ut och undra om man själv skulle passa i en sådan 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s