Liten burk av pärlor

Häromdagen fick jag inspiration från Pärlplattekungen och Mes petits bonheurs och bestämde mig för att testa att göra pärlplattor i 3D, något som tidigare inte riktigt tilltalat mig.

Men nu tänkte jag att jag skulle testa att göra en pennburk som den ni kan se under den länken till den franska bloggen ovan.

Den bloggaren använder en metod som jag inte sett förut, nämligen att ”sy” ihop delarna med fiskelina, medan Pärlplattekungen trycker ihop sidorna med det han kallar för ”fingerskarvsmetoden”. Jag valde den metoden, eftersom den andra verkade mer tidskrävande och jag fick även för mig att den skulle hålla sämre.

Hur som helst, så här gjorde jag. Jämför gärna med bilderna under länkarna ovan. Högerklicka på bilderna och välj att öppna dem i en ny flik om du vill se dem större.

Till att börja med gjorde jag fyra lika stora sidbitar med djurbilder jag hittat i ett av inspirationshäftena från pärltillverkaren Hama.

När sidorna var strukna och klara började jag sätta ihop dem. Det är viktigt att tänka på hur man placerar kantpärlorna, eftersom de ska ”haka i” varandra.

Det var inte helt lätt att få pärlorna att haka i varandra alla gånger. Beroende på hur mycket de smält när man stryker dem får de olika breda kanter och det kan bli lite pilligt. Jag lyckades inte helt, så min burk har lite ojämna kanter. Men det är kanske något som ger sig när man övat lite.

Bottenplattan lade jag inte ner så mycket energi på att göra snygg, den ska ju ändå inte synas, plus att det faktiskt var ganska roligt att bara strö ut pärlorna utan hänsyn till mönster. När det gäller kanterna fick jag dock tänka till eftersom de ska passa ihop med respektive sida och varje pärla på bottenplattans kant ska ha ett motsvarande tomrum på kantplattan, och tvärtom.

Och här är slutresultatet – det var absolut inte lätt att få dit bottenplattan snyggt, men för att vara första försöket är jag riktigt nöjd i alla fall. Nu står burken på mitt skrivbord och har tagit hand om pennor och annat jox som låg utstrött, så nu är det dessutom ordning på bordet, förutom att jag har en fin burk där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s