Pepparkaksgubbar förbjuds i luciatåget

Pepparkaksgubbar förbjuds i luciatåget – Laxå – www.na.se.

Jag funderar som vanligt på andra saker än det som är själva huvudfrågan i artikeln.

– Varför har tidningen sökt läraren för kommentar? Första gången jag tittade in på sidan stod det ingenting om att man kontaktat rektorn. Det verkar ha tillkommit de senaste timmarna. Det är rektorn man ska kontakta. Detta är med största säkerhet inte den här klasslärarens påhitt utan ett beslut som tagits av skolledningen och då är det skolledningen som ska svara. Jag hade heller inte som lärare kommenterat något i tidningen utan hänvisat till den som faktiskt fattat beslutet. (Sedan kan man fråga sig varför mamman efter att först ha ringt läraren fortsätter att terra via SMS istället för att fråga skolledningen, hon också). Och ja, rektorn har sökts utan resultat eftersom det är söndag. H*n är nog ledig på söndagar och nås imorgon på kontorstid.

– Jag blir så otroligt full i skratt av sådana här bilder på ”ledset barn” och ”ledsen förälder”. Bilderna är uppenbart arrangerade: ”Sitt nu här och se riktigt uppgivna och ledsna ut som om jorden just gått under, även om det bara handlar om att du inte får vara pepparkaksgubbe”. Det här ser man mycket av på bloggen ”Dagens lokaltidningsbesvikelse”, och flera samlade på en gång får en väldigt komisk effekt.

 

Annonser

3 responses to “Pepparkaksgubbar förbjuds i luciatåget

  1. Jag undrar hur långt den här ”svenska” hänsynsfullheten kommer att gå? Om allt som är brunt eller svart inte får förekomma i allmänna sammanhang? Jag är helt förskräckt över vad man sagt om böcker och seriefigurer med innehåll som helt plötsligt börjat betraktas som rasfientligt. Ju mer man håller på desto gladare blir alla med beteckningen SD. Usch!

  2. Jag svarade en blogvän tidigare idag angående pepparkaksgubbar och annat. Så här:
    Vi är inte riktigt kloka i det här landet. Invandrarna har aldrig bett om att vi ska ändra oss. Die Dumme Schweden……
    Invandrarna tycker tvärt om att det är exotiskt och trevligt!
    Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s