Black and white-muffins

Black and white-muffins – Recept.

  • 2 st  ägg
  • 1,5 dl  socker
  • 3 dl  vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl yoghurt
  • 100 gram vit choklad
  • 100 gram mjölkchoklad

12 muffins

Tillagning

1. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
2. Tag bort elvisparna och rör i mjölet blandat med bakpulver.
3. Blanda väl. Rör i yoghurten.
4. Hacka chokladen, använd gärna en sågtandad brödkniv, det går
mycket enklare eftersom chokladen inte flyger då!
5. Rör i chokladen och häll upp smeten i formar som står i en muffinsplåt,
fyll till 2/3.
6. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Angående det där med muffinsplåten i punkt 5: Använd den! Jag hoppade över det första gången jag stötte på det i ett recept och det blev hur geggigt som helst, formarna höll inte för tyngden…
Vill man se hur man kan dekorera dessa muffins kan man klicka på länken högst upp, det är därifrån jag lånat receptet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s