Helt otroligt…

Skolan om chocken efter mordet | Nyheter | Expressen | Senaste nytt – Nyheter Sport Nöje TV.

Återigen rapporterar Expressen om en tragisk händelse och lyckas göra en helt orelaterad koppling. Här har en liten 11-åring blivit mördad, troligen av sin egen pappa, är inte det tillräckligt hemskt för att det ska ha nyhetsvärde i sig? Måste man skriva så här?

”11-åringen och hans pappa hittades döda i bostaden – granne med en av kung Carl Gustafs vänner – i måndagsförmiddag.”(fetstil av mig)

Precis samma sak lyckades de få till efter tsunamin 2004, när de intervjuade en ung kille vars familj omkommit. Han hade enligt artikeln haft ett rätt jobbigt år redan, med tanke på att några av hans vänner omkommit i en bilolycka några månader tidigare. Det hade räckt så. Killens kompisar har dött i en olycka. Men det är ju Expressen, så de måste få med att de som satt i bilen var vänner till prinsessan Madeleine.

Jag skrev faktiskt till den journalist som skrivit den artikeln och frågade om det verkligen var relevant information med tanke på omfattningen och allvaret i den aktuella händelsen, alltså tsunamikatastrofen. Hon svarade, i mycket otrevlig ton, att jag var minsann den enda i hennes mailbox som påpekat det och att jag fick ursäkta, men tusentals människor hade dött och jag hakade upp mig på en sådan sak. Jag svarade något i stil med att hon också fick ursäkta, men om så många dött i en katastrof med den omfattningen kanske det kunde vara önskvärt att man inte passar på att göra skvallerjournalistik av det, men att jag inte förväntade mig mer av en tidning som Expressen. Hon svarade att det var tråkigt att jag upplevde det så, vilket brukar vara så man svarar när man vill avsluta konversationen för att man inte har något mer att komma med.

Jag tror inte att jag bryr mig om att skriva till författaren av denna artikel, det är förmodligen slöseri med tid, men jag undrar fortfarande vad den här familjens granne och den personens vänner har med olyckan att göra. Men det kanske är jag som missat något…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s