Apropå sökorden

Jag skrev ju i förra inlägget att det mesta som folk sökt på för att hitta hit är relevant och har att göra med sådant som jag skrivit om.

En del saker var lite roliga eller underliga, så jag tänkte göra ett extra inlägg om dem här.

marsvins peler

Vad är det? Marsvin har jag skrivit om, men inte ”peler” för det har jag inte en aning om vad det är. Men om du som sökt på det vill förklara vad det är så kanske jag har lite att säga om det…

karl den 16 staty slussen

Det står en staty vid Slussen, det är helt riktigt. Jag har skrivit om den. Men så vitt jag vet finns det ingen staty av vår nuvarande konung i Stockholm, och definitivt inte vid Slussen, för då hade jag vetat om det. Han som sitter på hästen vid Slussen har nummer 14, vilket vanligtvis skrivs XIV (16 blir förresten XVI med romerska siffror)

hur slutar tre apor

Jag har visserligen skrivit om den boken, men jag talar inte om hur den slutar. Det brukar jag inte göra. Den är inte speciellt tjock, jag lovar att du läser ut den på en förmiddag, så gör det istället för att kolla om någon annan gjort din läxa åt dig (förutsatt, så klart, att den som sökt läser boken som en skoluppgift och inte orkar läsa ut den. Jag kan ha fel.).

egyptyska bakelsel

Egyptysk? Kan det vara en person med egyptisk mamma och tysk pappa? Eller tvärtom? Har den personen satt ihop bakverk utifrån recept från sina båda hemländer? Och så får de heter ”bakelsel” istället för ”bakelser” eftersom de är lite nyskapande, så där?

Tyvärr visste jag inte om detta, så jag har inte skrivit om det heller. Men det låter ju spännande, så jag hoppas att du hittar vad du sökte. Om inte kan du kanske inspireras av den egyptiska mandelkakan jag gjorde för ett tag sedan. Inte samma sak, men gott…

töjer finskor ut sig?

Det är ju en rätt svår fråga att svara på, det beror ju på vilken sorts skor man anser vara finskor. Alla finskor är ju inte smala pumps med hög klack, det kan vara ett par glittriga sandaler eller något annat tjusigt. Så ja, en del töjer säkert ut sig, speciellt om man klämmer ner tjocka sockor i dem, vilket en del envisas med, då är de förresten omöjliga att ha tunnare strumpor i sedan.

(OK, här läste jag först ”finskor” i betydelsen ”kvinnor från Finland”. Då blev det genast mycket, mycket konstigare)

vem uppfann spotify

Det vet jag tyvärr inte. Synd att ni är hela fem stycken som sökt på just detta. En av er har frågat vem som ”uppfan” Spotify, men det har jag heller ingen aning om.

Jag får väl blogga lite bättre så att ni kan få svar på alla era undringar!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s