Mexikanska crêpes

Idag bjöd jag goda vänner på en gammal favorit som jag inte lagat på flera år. Det verkade uppskattas.

Mexikanska crêpes:

  • 2 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • smör eller margarin till stekning
  • 500 g nötfärs
  • 1 påse tacokryddor
  • 1 dl riven ost (enligt receptet, jag  brukar dock ta mycket, mycket mer än så)
  • 2 dl crème fraiche

1. Vispa ägg, lite av mjölken (ca hälften brukar jag ta) och mjöl till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och smaksätt med salt och paprikapulver. Grädda tunna crêpes av smeten och låt dem svalna.

2. Bryn nötfärsen i en stekpanna och blanda i kryddorna. Tillsätt ev. lite vatten. fördela färsen på crêpesen, rulla ihop dem och lägg dem i en ugnssäker form.

3. Strö över hälften av osten och gratinera i 225 grader i 12-15 minuter, tills osten har smält.

4. Blanda samman crème fraiche och resten av osten. Häll ostblandningen över de varma crêpesen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s