[BOK] Änglamakerskan

Änglamakerskan – Camilla Läckberg

Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning.

Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin treårige son, och i ett försök att övervinna sorgen har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.

Men knappt har de hunnit flytta in förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och när de börjar bryta upp matsalsgolvet hittar de intorkat blod under plankorna ? (Adlibris)

Så blev det en deckare igen, det var ett tag sedan, känns det som. Hur som helst, jag gillar Läckberg numera, jag tycker att hennes böcker ”växer”, jag hade en del synpunkter på språket i de första, vill jag minnas, men nu tycker jag att det fungerar bättre. Jag tycker inte heller att de är så förutsägbara som många påstår, eller så är det jag som inte riktigt vet vad jag ska titta efter.

Jag tycker om att det man får bakgrunden som en ”parallellberättelse” och jag tycker om att sitta och läsa och vänta på att få reda på hur det ska ”knytas ihop”.

Sedan fikas det lika mycket i den här boken som i de tidigare. När någon påpekade hur mycket folk äter och fikar i de här böckerna har jag börjat bli uppmärksam på det. Det är en kul detalj, tycker jag.

 

Annonser

2 responses to “[BOK] Änglamakerskan

  1. Vi bohuslänningar fikar mycket, om man nu ska dra alla över en kam baserat på min släkt och omgivning 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s