[BOK] Tre apor

Tre apor – Stephan Mendel-Enk

Samtidigt som den första intifadan utbryter i Israel är den judiska församlingen i Göteborg på väg att splittras. 13-årige Jacob befinner sig i konfliktens mitt. Ett knappt halvår efter hans Bar mitzva har hans föräldrar skiljt sig, mammans nya man flyttat in i huset och hans far- och morföräldrar slutat att prata med varandra. Och det värsta är ännu inte över. (adlibris)

Den här fick jag via Bookcrossing, och som ni vet tycker jag att det är skoj när jag får böcker, både i present och via Bookcrossing, på så sätt kommer jag i kontakt med böcker som jag förmodligen inte skulle ha läst annars. Det är inte alltid jag gillar böckerna, men så är det ju faktiskt med sådant man väljer själv också, en del blir man ju rätt besviken på även när man köpt det själv.

Jag har läst en hel del av Stephan Mendel-Enks kolumner i Metro och uppskattar dem oftast, så jag såg fram emot att börja läsa den här boken.

Faktiskt vet jag inte riktigt vad jag ska säga om den, egentligen. Jag hade lite svårt att få grepp om handlingen, det var lite spretigt, med olika händelser som återberättades i ”småbitar”, och som man fick läsa mellan raderna och pussla ihop själv. Jag förstod inte heller vilka de tre aporna var, det enda som nämndes var att farfar liknade en apa vid något tillfälle.

Jag tycker ändå att det var trevlig läsning, fina beskrivningar av framför allt far- och morföräldrarna, och jag blir nyfiken på om de är baserade på verkliga personer.

Nu får den här boken stå i min Bookcrossinghylla tills jag lämnar den vidare till nästa läsare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s