[BOK] Fatta eld

Fatta eld – Suzanne Collins

Häromdagen läste jag ut fortsättningen på ”Hungerspelen”. Jag hade inte så höga förväntningar, efter  att jag hört att den inte skulle vara lika bra som första delen. Det är ju tyvärr rätt vanligt att det är så.

Katniss trodde att en vinst i Hungerspelen var lika med framgång, lycka och berömmelse, men istället skulle det bara leda till fruktan och att hon blev ökänd. Huvudstaden är inte nöjd med henne. Hennes prestationer på arenan har gjutit mod i rebellstyrkorna – och i takt med att upproret växer sig starkare, ökar också riskerna för Katniss och de hon älskar – inklusive de två killar som slåss om hennes gunst. Varje val hon gör får ödesdigra konsekvenser. Och det är då huvudstaden blottar sin slutgiltiga fälla… (adlibris)

Jag blev faktiskt ändå positivt överraskad, så dålig var den inte. Dock tyckte jag att det gick lite väl snabbt på slutet, när Katniss får reda på hur det egentligen hänger ihop, det bara redovisas lite snabbt i ett kort stycke, det hade behövts arbetas in lite grundligare. Jag fick lite samma känsla som när jag läser en deckare där lösningen på gåtan kommer som en total överraskning.

Men jag gillar det snabba tempot, och jag föredrar lättsam läsning framför tunga böcker som jag måste sitta och fundera över. Det är möjligt att jag inte är så sofistikerad i mitt läsande som många andra, men det bjuder jag på 😀

Annonser

3 responses to “[BOK] Fatta eld

  1. Jaha, nu återstår för oss båda att läsa den tredje delen. Jag hör av mig ;.)

  2. Pingback: [BOK] Revolt | Gealachs Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s