Kycklingwok

Kvällens middag – ett recept som jag hade glömt bort, men som var kul att återupptäcka:

  • 3 dl basmatiris
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 purjolökar
  • 1 msk olja
  • 2 bananer
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 dl fraiche, max 5%
  • 1-2 tsk curry

1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningen

2. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skölj, ansa och strimla purjolöken.

3. Woka kyckling och purjo i 1 msk olja i 6-8 minuter under omrörning.

4. Skala och skiva bananerna. Låt dem fräsa med en kort stund i woken.

5. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Smaksätt fraichen med resten av saltet och pepparn och curryn.

6. Servera kycklingwoken med ris och sås. Bröd och sallad är gott till

(Strö över cashew- eller jordnötter om du vill)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s