Kladdkaka med Baileys

Vet inte var jag hittade det här receptet, så jag hoppas att ingen känner sig bestulen.

Galet gott var det i alla fall!

INGREDIENSER:

  • 200 gram smör
  • 200 gram mörk choklad
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl Baileys
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 – 1 tsk bakpulver (frivilligt, jag gillar inte när kakan blir alldeles rinnig, bitarna ska i alla fall hålla ihop)
  • 0,5 dl kakao
  • 1 krm salt


GÖR SÅ HÄR:

1. Klä botten av en form med löstagbar kant (cirka 24 cm i diameter) med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. (Eller smöra och häll ströbröd direkt i formen om du tycker att det verkar enklare, jag gör alltid så)

2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan mörk choklad i mindre bitar och rör om tills den har smält helt. Låt svalna en stund.

3. Vispa äggen lätt tillsammans med sockret. Rör därefter i Baileys och smör/chokladblandningen.

4. Blanda ihop mjöl, kakao och salt (plus eventuellt bakpulver). Sikta ner i smeten.

5. Häll sedan smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 14-15 minuter på 200 grader. Servera med lättvispad grädde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s