Vaniljbullar

Det här var riktigt gott, och väldigt lätt att göra, dessutom. Jag som brukar tycka att det är knepigt att få till degen bra hade inga problem med detta recept.

  • 25 gram  jäst
  • 3 dl  mjölk
  • 0,5 dl  sirap
  • 0,5 tsk  salt
  • 100 gram  mjukt smör
  • 1 l  vetemjöl
Fyllning:
  • 100 gram  smör
  • 0,5 dl  vaniljsocker
  • 1 dl  florsocker
Garnering:
  • 1 ägg
  • pärlsocker
Ca 30 bullar

1. Smula jästen i en bunke, värm mjölken till fingervarmt, 37 grader,
och slå den över.
2. Blanda i sirap, salt och det mjuka smöret skuret i bitar.
3. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta ihop till en jämn deg.
4. Låt jäsa i 40 minuter under bakduk.
5. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut
till en 40 x 40 cm stor platta.
6. Bred smöret jämnt över, sikta vanilj- och florsocker över smöret.
Vik plattan dubbel och skär den i ca 1 cm breda remsor.
7. Tvinna remsorna och forma dem till en knut. Lägg i pappersformar
och låt jäsa ca 30 minuter.
8. Pensla med uppvispat ägg, strö pärlsocker över.
9. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 10 minuter.

Receptet kommer från bokserien som gavs ut av Tasteline och Aftonbladet för ett par år sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s