Vit chokladkaka

  • 100 g vit choklad
  • 100 g smör el. margarin
  • 2 dl strösocker
  • 150 g Kesella lätt
  • 2,5 dl vetemjöl
  • saft och skalet av en halv citron
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Smorj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Smält chokladen i vattenbad och smöret på svag värme i en kastrull. Rör socker och Kesella till en jämn smet. Tillsätt därefter smör och choklad och blanda noga. Riv citronskalet och pressa därefter ur saften. Blanda ned det i smeten. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ned det i smeten lite i taget. Häll smeten i formen och grädda i 25 minuter i 200 grader.

Annonser

2 responses to “Vit chokladkaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s