Hollywoodsallad

(Ja, lite fånigt namn, men receptet kommer tydligen från USA:s västkust, eller nåt, nåja, gott var det i alla fall)

Ingredienser: (4 portioner)

– 1 huvud isbergssallad
– 1-1,5 dl valnötskärnor
– 75 g ädelost el. gorgonzola (jag tog gorgonzola)
– 1,5 dl filmjölk eller kefir (jag tog matlagningsyoghurt pga mindre förpackning)
– 2 msk majonnäs
– 0,5 vitlöksklyfta
– 1-2 krm salt
– svartpeppar
– 1 dl grovhackad persilja

Skölj isbergssalladen och låt den rinna av väl. Lägg den i kylskåp och låt den bli krispig, ca 1 timme eller mer

Lägg valnötskärnorna på en tallrik och rosta dem i mikrovågsugn på full effekt, ca 3 min. Det går också bra att rosta dem i ugn i 200 grader, ca 10 min. Hacka dem sedan grovt.

Dela ädelosten i bitar och lägg dem i en matberedare. Tillsätt filmjölk och majonnäs och kör allt till en klimpfri sås. Pressa ned vitlöken och krydda med salt och peppar.

Strimla salladen grovt och lägg upp den på fyra tallrikar. Strö över valnötter och klicka ut dressingen på mitten. Garnera med persilja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s