Fel ålder på modellerna

Arga bibliotekstanten skriver idag om en handarbetstidskrift hon tittat i, och konstaterar att man lyckats med konststycket att få unga modeller att se ut som tanter. Det påminner mig om en postorderkatalog som jag bläddrade i för ett par år sedan och som jag tyvärr inte kan bidra med några bilder från, eftersom jag inte sparade dem. Men det hade kunnat vara lite roligt.

En bild som jag minns speciellt tydligt för att jag reagarade på hur konstig den var, visade en tjej som inte kunde ha varit mycket äldre än 20. Hon hade, om jag minns helt rätt, långt, blont, utsläppt hår. På sig hade hon en blå, småblommig tvådelad klänning, kortärmad överdel och kjol till strax under knät. Skorna var ett par vita, tråkigt fotriktiga sandaler.

Inga jättekonstiga kläder i sig, egentligen, om det inte varit för det faktum att de hade sett naturliga ut på en kvinna i 65-årsåldern, men på denna unga tjej blev det nästan surrealistiskt. Hon skulle aldrig sätta på sig de kläderna privat, det kan jag nästan garantera. Hennes mormor kunde nog däremot ha varit fin i dem på till exempel ett sommarbröllop.

Varför inte använda modeller i den ålder kläderna riktar sig till, kan man ju fråga? Tja, min tanke är väl att de här damerna som förväntas beställa kläderna kanske har svårt att förlika sig med tanken på att de blivit lite äldre, och att de inte skulle vara lika lockade att köpa kläderna om de visades av en kvinna i deras egen ålder. Det kan väl i och för sig vara förståeligt, på sätt och vis, men det gör inte bilden mindre konstig för det.

2 svar till “Fel ålder på modellerna

  1. Fats jag tycker man ser det mer och mer nu (sist såg jag en bild på Mischa Barton i tantkläder, surrealistiskt som du säger) så det är väl det modet som kommer nu -själv skulle jag ha svårt att ta på mig det iag 🙂

    • Men den typen av klänning som jag beskriver skulle ingen ung tjej ta på sig, även om vissa ”tantplagg” varit jättemoderna ett tag nu. Det här är var typiska pensionärskläder, både till utseende och material 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s