Något att blogga om

En vän till mig skrev på Facebook att hon ville ha tips på ämnen att blogga om. Jag kom på att jag hittade Plinky för ett tag sedan. Där får man ett nytt ämne varje dag, en fråga att svara på. Jag har hittills inte använt mig av det, men varför inte börja? Man kan svara inne på den sidan, men jag tänkte använda mig av dem som blogginspiration istället. Frågorna är på engelska, men eftersom min blogg är på svenska tänker jag svara på svenska.

Dagens fråga lyder:
Do you feel obligated to finish all books you start reading?

Kort svar: Nej.
Långt svar: Jag brukade känna press att göra det. Det var ytterst sällan jag lade ifrån mig en bok jag påbörjat. Ofta blev de dock liggande väldigt länge medan jag läste annat för att sedan försöka igen, vilket gjorde att jag glömde bort viktiga detaljer och fick börja om. Det var alltså inte alltid jag lyckades med att läsa ut böckerna även om jag hade för avsikt att göra det.

Sedan jag började med Bookcrossing har jag fått tag i böcker som jag inte skulle ha hittat annars. En del har jag plockat upp i BC-hyllan, andra har jag fått skickade till mig av andra medlemmar. Det är alltså mycket chansande och ett stort antal böcker. Detta har gjort att jag insett att jag inte kommer att ha tid att läsa alla. Jag provar, försöker ge den ca 50 sidor innan jag ger upp, men sedan har det blivit så att jag måste ”fångas” redan från första sidan om jag ska ge den en chans. Det finns så mycket böcker i världen och jag kommer inte att hinna läsa alla, så då lägger jag inte min tid på sådant som inte fångar mig direkt.

 

2 svar till “Något att blogga om

  1. Jag har haft svårt för att ge upp på en bok men numera är jag mer benägen att
    strunta i att läsa ut sånt som jag inte gillar. Jag tror dock personligen att jag i vissa fall kan läsa samma bok i ett annat skede av livet och gilla den. Har märkt sedan först jag och sedan min man varit allvarligt sjuka blivit alltmer känslig och klarar inte av samma saker som tidigare. Det kan dock förändras så jag lägger en del böcker på hög och hoppas på bättre tider. Du har dock rätt i att det finns alldeles för mycket bra böcker för att slösa bort tid på sånt man inte gillar.

  2. Vad bra…när bloggtorkan sätter in kan man ju ha en backup för hjärnceller som strejkar:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s