Om att fota skyltar

För ett tag sedan diskuterade jag och ett par kollegor ett fenomen som är rätt vanligt, nämligen att fota av skyltar på t.ex. museer. Frågan som ställdes var ifall folk inte orkade läsa utan fotade av allting för att både titta och läsa hemma sedan.
Jag är en sådan som ofta fotar av skyltar på sådana ställen. Jag läser dem även på plats, så klart, om de inte är extremt långa, då skummar jag så att jag får ut det viktigaste och sedan tar jag resten i lugn och ro hemma. Jag får ut lika mycket av besöket för det.

Jag kan se ett antal skäl till att vilja fota av skyltar. Jag gjorde det aldrig innan jag hade digitalkamera, det hade man ju inte råd med, men nu när jag inte har någon begränsning i hur mycket jag kan fota, då blir det en och annan skylt.

1) Man får med sig hela texten hem så att man kan läsa i lugn och ro och även kunna berätta för vänner man visar bilderna för vad det faktiskt var man besökte. Perfekt om man inte vill köpa en dyr bok med samma information.

2) Man kommer ihåg namnen på ställena man besökt. Är man i ett land där man inte förstår språket blir namnen på platserna ofta rätt obegripliga och man kommer aldrig ihåg vad det faktiskt hette.

3) Man håller ordning på vad man besökte och i vilken ordning. Tittar man på tio kyrkor på en dag blir det kanske till slut lite knepigt att hålla koll på vilken som var vilken.

Skylt jag fotade på Malta:

Ett svar till “Om att fota skyltar

  1. Ping: Utflykt till Rosendal | Gealachs Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s