[BOK] Marie Antoinette – The Journey

Marie Antoinette – The Journey – Antonia Fraser

Den här boken ska tydligen vara inspirationen till filmen som kom för ett par år sedan. Den skrev jag om här, men det var ett tag sedan. Igår läste jag ut boken, vilket tagit mig ett tag, precis som med så många andra böcker läser jag inte hela på en gång, utan gör avbrott för att läsa annat, och så tar det en halv evighet.

Filmen täcker inte hela Marie Antoinettes liv, utan slutar när det börjar bli jobbigt, har för mig att den slutar precis när familjen tvingas lämna Versailles. Det är nog rätt OK, filmen är så vacker, så det skulle vara tråkigt att ta med allt elände som hände sedan. Men det får man veta i boken. Nu hade jag visserligen koll på det mesta av historien, men det skadar aldrig att repetera lite.

”The acclaimed author of The Six Wives of Henry VIII describes her life, from her betrothal as an unsophisticated, poorly educated fourteen-year-old girl to the future King Louis XVI, through her difficult marriage in the French court, to her courage in the face of revolutionaries who sent her to the guillotine twenty-three years later.” (Adlibris)

Ett svar till “[BOK] Marie Antoinette – The Journey

  1. Jag älskar 1700-tal! 🙂 den där filmen har jag och naturligtvis en massa andra kostymdrama 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s