Varför en kopia?

Medveten måndag | Sofia Hedström om mode | SvD.

Sofia Hedström undrar varför man vill ha en Louis Vuitton-väska som inte är en sådan?

Jag har inte råd med en LV-väska eller liknande, men jag skulle aldrig i livet köpa en kopia för 150 kronor på Hötorget heller. OK, det finns bra kopior, så bra att knappt ens experterna kan se skillnad, men frågan kvarstår – varför vill man ha något som inte är vad det utger sig för att vara? Om jag har råd med en väska för 500, då köper jag en väska som är sig själv och kostar 500, inte en som ska föreställa en som kostar 10 000.

2 svar till “Varför en kopia?

  1. Jag har en väska som är köpt på Hötorget. Betyder det att den är en kopia av nåt eller säljer de också vanliga billiga väskor? Jag är så totalt ointresserad av
    väskor att jag inte har en aning om det. Jag vill inte gå omkring med kopior av väskor som jag aldrig skulle köpa ens om jag var miljonär.

    • Är det en helt neutral väska är den förmodligen ”sig själv”, har den en logga som ser ut som LV men egentligen säger XL när man tittar riktigt noga är det definitivt en kopia. Sedan handlar det lite om varför man köper den, tycker jag, och det är det jag menar. Om man hittar en väska som man tycker ser OK ut och som man vill ha och köper den för att det är en OK väska som kostar rätt lite, så absolut. Men om man köper den för att låtsas att den är äkta blir det lite löjligt. Det är det jag menar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s