[BOK] The Maltese Goddess

The Maltese Goddess – Lyn Hamilton

Trots att jag har så många olästa böcker tog jag och läste om den här, eftersom vi snart ska åka till just Malta, där den utspelas. Jag köpte boken under mitt första besök där, 2001. Den såldes i rätt mång souvenirbutiker och är faktiskt jättebra om man vill få en snabb överblick över Maltas historia samtidigt som man läser en deckare. Just mitt exemplar kommer ifrån en butik i en badort på Gozo. Det var också genom den här boken jag upptäckte Lyn Hamilton. Sedan dess har jag sett till att skaffa hela serien med Archaeological Mysteries. Den här är del två i serien som omfattar elva böcker. Dessvärre gick författaren bort för ett par år sedan.

Det roliga med de här böckerna är egentligen inte deckargåtorna i sig, utan att de är sammanvävda med en massa historia. Speciellt roligt blev det att det jag fick veta i just den här boken stämde exakt med vad vår guide berättat under veckan på Malta, så det gör att jag vågar utgå ifrån att de övriga delarna stämmer lika bra, när det handlar om platser jag inte känner till något om.

I de flesta delarna får man följa dels huvudberättelsen och sedan en parallellberättelse i historisk tid. I den här boken får man istället Maltas historia berättad ur Gudinnans perspektiv, mycket poetiskt skrivet.

Övriga delar jag bloggat om:
The Moche Warrior
The African Quest
The Etruscan Chimera
The Thai Amulet

2 svar till “[BOK] The Maltese Goddess

  1. Oj vad kul! När ska du till Malta? Vill du ha tips? Jag känner lite trevligt folk jag kan matcha ihop dig med också ifall du vill lära känna malteser…

    Obs om du åker inom den närmaste månaden rekommenderar jag varm tröja och regntät jacka. Den där ön kan faktiskt bli både regnig och blåsig! Och husen är inte isolerade mot kyla.

    Den där boken måste jag för övrigt läsa 🙂 (nyfiken Åsa)

  2. Ping: [BOK] The Magyar Venus | Gealachs Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s