Populära resmål

I Aftonbladet kan man läsa att Kanarieöarna gått om Thailand i popularitet som vinterresmål. Thailand har ju varit stället som ”alla” tjatat om och åkt till hur länge som helst. Förmodligen är det väl så att om man bara är ute efter sol och värme när det är som jobbigast, mörkast och kallast här, så räcker det kanske med ca fem timmar i luften istället för tolv, eller vad det nu kan ta till Thailand. Det är ju samma sol, så varför ska man dra iväg så långt?

Personligen känner jag ingen som helst längtan till Thailand, men skulle jag få för mig att resa dit skulle det vara för att det finns saker jag vill se där, och inte för att ligga på en strand, för sådana ser ju mer eller mindre likadana ut överallt och finns på betydligt närmare håll.

Lite tråkigt är det ju att folk inte pratar så mycket om flygets miljöpåverkan längre. OK, vi sade inget om det sist vi bokade resa heller, men visst tänker jag på det. Nu är det väl så att jag och maken inte hör till de största bovarna i det sammanhanget heller, nu var det två år sedan vi flög sist, om man inte räknar min lilla flygresa till Göteborg i februari i år, som jag inte skulle ha gjort om det inte varit väldigt mycket billigare än tåget, så helt oskyldiga är väl inte vi heller, men inte heller hör vi till dem som flyger mest.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s