Kardemummakaka med nöt- och bärmix

Det här receptet hittade jag bland ICA:s receptlappar, där brukar man kunna hitta både ett och annat som är riktigt mumsigt. Det var den här kakan också, om än inte helt lätt att göra. Jag undrar dock om det inte är så att vår ugn håller på att klappa ihop, för gräddningstiderna på recepten stämmer aldrig med vad det faktiskt blir i just vår ugn. När jag bakat i andras ugnar funkar det alltid.

Hur som helst. Kakan blev mycket god, sånär som på att bären blev lite lätt brända och kakan var lite degig i mitten. Detta förmodligen på grund av knas med ugnen. Nästa gång ska jag prova att lägga nötter och bär mitt i kakan istället för ovanpå, så får vi se hur det blir.

Receptet (källa: ica.se)

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 75 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 150 g nöt & bärmix (färdig påse från ICA, man kan säkert blanda till en egen mix också)

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 175˚C. Smörj en rund form ca 24 cm i diameter med matfett.
2. Blanda mjöl, socker, kardemumma, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Finfördela matfettet i mjölblandningen och rör ner mjölken.
3. Häll smeten i formen och strö över nöt- och bärmixen.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
5. Låt kakan svalna på ett galler.
6. Servera gärna kakan med vispad crème fraiche smaksatt med florsocker och rivet citronskal.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s