[BOK] När du gör som jag vill

När du gör som jag vill – Henrik Fexeus

Det här var riktigt intressant läsning. Hur påverkas vi egentligen av allt omkring oss? Hur ska en förpackning se ut för att vi ska bli intresserade av att köpa produkten? Hur ska en försäljare uttrycka sig för att få oss att köpa hans varor? Spelar det någon roll hur varorna är placerade i en matbutik?

Jag är nog rätt lättpåverkad, tror jag. Går på allt. Kanske har jag blivit lite mer medveten av det som tas upp i den här boken. Jag hoppas det i alla fall, för jag känner igen mycket av det här, saker som jag fallit för lite för ofta.

”Varje gång du slår på radion eller tv:n, öppnar en bok eller tidning, varje gång du går in i en butik, så försöker någon plantera idéer i ditt huvud. Från att du slår upp ögonen på morgonen till att du somnar på kvällen så utsätts du för en oändlig ström av försök till övertalning och påverkan. Hela yrkeskårer har till uppgift att påverka dig! Och vi som gör det vill helst inte att du märker något. Det blir liksom enklast så, vi slipper förklara oss medan vi knyter fast marionettrådarna i din hjärna.” (Adlibris)

Ett svar till “[BOK] När du gör som jag vill

  1. Ping: Lästa böcker 2010 | Gealachs Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s