[BOK] Honungsfällan

Honungsfällan – Unni Lindell

OK, från barnböckerna tillbaka till deckarna. Den här lyssnade jag på, med en helt OK uppläsare som jag inte störde mig på det allra minsta, till skillnad från den jag skrev om här.

”Vera Mattson avskyr när skolbarnen tar genvägen genom hennes trädgård. Hon har varnat dem, men de lyssnar inte, och hon är för gammal för att jaga ifatt dem. (Adlibris)

En dag försvinner en av pojkarna på vägen hem. Och Vera var den sista som såg honom i livet.

Några dagar senare hittas en ung lettisk kvinna död. Sent på kvällen har hon lämnat sin arbetsplats och blivit påkörd av en bil. Men hon har även skador som inte kan ha orsakats av bilen.

De två fallen verkar till en början inte ha något med varandra att göra. Men så upptäcks en gemensam nämnare som antyder att det trots allt kan finnas ett samband. Samtidigt som det pågår en uppslitande maktkamp inom Oslopolisen måste Cato Isaksen och hans kollegor göra allt för att hitta kopplingen mellan händelserna. Maktkampen visar sig dock bli helt avgörande för fallets lösning innan katastrofen är ett faktum.”

Titeln ”Honungsfällan” var lite långsökt, tycker jag, men annars gillade jag upplägget – ni som följer min blogg vet ju att jag definierar en bra deckare som en där jag har en chans att lista ut från början hur det hänger ihop, även om jag inte lyckas. Här tycker jag att jag hade det, jag var på rätt spår redan ganska tidigt.

2 svar till “[BOK] Honungsfällan

  1. Å, jag gillar hennes böcker, ska låna den nästa gång jag besöker ett bibliotek 🙂

  2. Ping: Lästa böcker 2010 | Gealachs Blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s