Släktforskning

Jag började släktforska 2006 och höll på med det ganska aktivt under ungefär två år. Sedan fick jag ont om tid, det trasslade med hemsidan jag lagt upp allting på, och sedan kraschade datorn och jag förlorade en massa information. Alltså lades det hela på is, tills nu, när vi skaffat ny hemsidesadress och verkar ha obegränsat med utrymme, så allt kan få plats.

Jag tänker bygga om hela släktträdet från början igen, trots att det är en galen mängd jobb det är frågan om. Programmet jag använt funkar inte på min nya dator, så nu har vi beställt en uppgradering, som jag hoppas ska komma i nästa vecka. Mycket av det som ligger på den gamla hemsidan är dessutom gjort innan jag riktigt fick kläm på hur programmet funkade.

Nu har jag ägnat ett par dagar åt att leta fram och sortera bilder, och sedan ska jag få maken att göra detsamma med sina släktbilder.

Nu ska det kanske bli lite ordning igen, jag har flera släktingar som frågat hur det går, och nu kan jag äntligen säga att det är på G igen!

8 svar till “Släktforskning

 1. Hej!

  Ber om ursäkt för kommentar som inte håller sig till ämnet;
  Jag har ett svagt, otydligt (felaktigt?) minne av ett inlägg där du skrev om något community där man kunder regga sig som medlem och sedan lämna / hämta / byta böcker på ett rätt lekfullt sätt 🙂

  Nu hittar jag inte varken inlägg eller sådan sida. Jag minns ju inte vad det hette och har inte fått snilleblixtsökordet som leder mig rätt.

  Kan du påminna mig?

 2. Tack!
  Ska kolla länken.
  😀

 3. Jag skulle verkligen vilja släktforska. Det känns ynkligt att inte ens veta vad ens mormorsmor hette…. Rötter blir viktigarf ju äldre man blir också. Lycka till i efterspaningarna!

 4. Spännande! En gång i tiden var jag inne på samma spår som du men det la jag på is. Har inte riktigt tid över för detta, någon gång tar jag kanske upp det igen. Lycka till idag och hoppas du får gjort lite till i forskningen 🙂

 5. Mina föräldrar släktforskade åt min farfar när han fyllde 60 (tror jag det var, jag var liten i alla fall), men jag vet inte ens om det finns kvar. På den tiden fick man åka omkring till alla arkiv, i dag är det väl lite lättare med just den biten, men man måste ju fortfarande hitta sina anfäder. Lycka till!

 6. Vilket jobb att hämta upp det du har förlorat, men du får ju en belöning när det är klart. DEt bästa är väl att vara nöjd med något man åstadkommit!;) ….

 7. Kul! Har också fastnat för släktforskning, synd bara att det är så tålamodsprövande och tidskrävande… Men roligt är det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s